Skip to content

Twoday blir leverantör av dokument- & ärendehanteringssystem till Skellefteå Kraft

May 11, 2023 3:16:20 PM twoday Press Releases
Twoday blir leverantör av dokument- & ärendehateringssystem till Skellefteå Kraft

Twoday blir leverantör av dokument- & ärendehanteringssystem till Skellefteå Kraft

Den 12 april blev det klart att twoday levererar Ciceron dokument- och ärendehantering till Skellefteå Kraft. Syftet med upphandlingen var att välja ett nytt system för diarieföring med fokus på användarvänlighet och tillgänglighet. Twoday är den enda leverantören och avtalet tecknas för 5 år med möjlighet att förlänga avtalet.  

Skellefteå Kraft är en av Sveriges fem största elproducenter och störst bland de kommunägda kraftbolagen. Deras pro­duktion är koncentrerad till norra Sverige och har egna produktionsanläggningar för vindkraft, vattenkraft, värme och bioenergi. Bolaget har ca 750 anställda och 6 dotterbolag.

Skellefteå Kraft vill främst ha en systemlösning som bidrar till effektivitet kopplat till kraven på ökad transparens och användarvänlighet. De vill även öka delaktighet och tillgänglighet för Skellefteå Krafts medarbetare som bidrar till att kunna söka bland diarieförd information när som helst på dygnet. Fler mål inkluderade:

  • Fylla offentlighetsprincipen genom att handlingar är mer sökbara och bättre ordnade.
  • Möjlighet för användare att göra digitala ansökningar in till diarieföringssystemet.
  • En styrning mot att gå från analog till digitaliserad hantering.
  • Ett system som motsvarar verksamhetens krav på ett väl fungerande systemstöd.

Twoday har ett helhetsåtagande gällande ett leverans-, support- och underhållsavtal innehållande nyttjanderätt, tjänster för installation, parametersättning, utbildning, driftsättning samt support, underhåll och vidareutveckling av systemlösningen för köparen.

- Det är väldigt speciellt för oss som leverantör på orten att få förtroendet av Skellefteå kraft att få leverera denna helhetslösning för hantering av allmänna handlingar, så att Skellefteå kraft på ett rättssäkert och effektivt sätt kan uppfylla de lagar och förordningar som finns. Vi ser fram emot att starta införandeprojektet under hösten och få bidra till Skellefteå krafts vidareutveckling inom området, säger Erika Berggren, produktansvarig på twoday.

För mer information kontakta:

Erika Berggren, Produktansvarig, twoday Sverige
erika.berggren@twoday.com, 070-588 66 24

image received via email

Relaterade artiklar