Skip to content

Arbeta effektivt och säkert i projekt med Microsoft Teams

Microsoft Teams är framtagen för samarbete vid hybridarbete, och hjälper dig och ditt team att arbeta effektivare tillsammans - oavsett var ni befinner er. I denna artikel förklarar vi hur du kan dra nytta av Teams som projektplattform för effektivare projektarbete.
Aug 29, 2023 5:03:09 PM Josefin Holmberg

Microsoft Teams inkluderar en mängd användbara funktioner för kommunikation, samarbete och projektledning. Med en inloggning har du allt det du behöver samlat på ett ställe, och dessutom GDPR-säkrat. 

Användbar funktionalitet i Microsoft Teams

 • Chatt och videosamtal 
  Med Teams kan anställda enkelt skicka meddelanden, starta röst- och videosamtal och delta i möten - i en och samma applikation.  
 • Dokument och filer 
  Funktioner som delade dokument, gemensamma anteckningar och möjligheten att redigera filer i realtid skapar effektivare samarbete i projekt och uppgifter.  
 • Integration av andra verktyg 
  En stor fördel med Teams är dess förmåga att integrera med andra Microsoft-verktyg och appar från tredje part. Genom att integrera verktyg som ex. SharePoint, OneNote och Planner minskar behovet av att växla mellan olika program och skapar en sömlös arbetsmiljö.
 • Smart sökfunktion 
  Genom den smarta sökfunktionen i Teams kan du snabbt hitta filer, kollegor och appar, snabbt och effektivt.
 • Möteshantering och projektledning 
  Teams innehåller även funktioner som mötesinbjudningar, deltagarhantering och inspelning av möten. Dessutom kan projektledare skapa och hantera uppgifter, tilldela resurser och följa upp projektets framsteg, allt inom Teams-plattformen. 

Arbeta med dina projekt i Teams  

Vill du göra projektarbetet mer effektivt och få allt samlat på ett ställe? Hantera och lagra konversationer, filer, tidsåtgång för dina projekt direkt i Teams och få en säker och snabb tillgång till allt som rör ditt projekt, oavsett vart du jobbar ifrån.     

Att komma igång med Teams som projektplattform kan innebära en förändring i arbetssätt, jämfört med att jobba med information och filer i mappar och mejl. För att underlätta processen har vi samlat 4 tips för hur du kan börja med Teams som projektplattform och skapa en strukturerad grund som du kan återanvända i kommande projekt: 

 1. Skapa projektteam i Teams och döp dem till projektets eller kundens namn.
 2. Spara all information relaterat till projektet i projektkanalen, inklusive dokument och filer.
 3. Bjuda in alla berörda personer och använd chatten i projektkanalen för projektrelaterad kommunikation istället för att mejla.
 4. Hantera projektplaneringen i projektkanalen med integrerade aktiviteter, resurser och deadlines. Använd verktyg som Microsoft Lists och Planner istället för Excel-dokument. 

twoday – Din helhetsleverantör inom Microsoft  

Det kan vara en utmaning att ha koll på strukturer, processer, säkerhet och konfigurationer. Med Microsoft 365 som tjänst från twoday kan ni optimera användningen och möjligheterna av plattformen.

 • Kundengagemang och support
  Vi strävar efter att bilda oss en djup förståelse för våra kunders verksamhet och behov, samt lägger stor vikt vid att stötta våra kunders utveckling och nyttjande av Microsofts tjänster för att maximera effektiviteten på bästa sätt.
 • Bred kunskap och expertis
  Vi är en del av twoday Group med över 1000 experter inom Microsoft och har stor erfarenhet av att implementera tekniska lösningar för att säkerställa god säkerhet och intern kontroll. Från att bygga intranät i Sharepoint och kostnadsoptimering av Microsofts molntjänster till införande av Microsoft Dynamics. Med vår breda kompetens inom Microsoft är vi redo att tillmötesgå alla era behov.
 • Helheltsleverantör inom Microsoft
  Med Microsoft som tjänst från twoday kan ni optimera användningen och möjligheterna av Microsoft 365. Vi är en pålitlig partner som hjälper våra kunder att nyttja Microsoft-plattformen till sin fulla potential. Från licenser och optimering av processer till analys, rådgivning och support.
Läs mer om Microsoft 365 som tjänst här!

 


 

Relaterade artiklar