Skip to content

Petroleumstilsynet

Petroleumstilsynet optimerade sin dataplattform 

Om kunden

Det norska statlig tillsynsmyndigheten Petroleumstilsynet ville investera i en ny dataplattform för att göra data från deras IT-system tillgängliga för analys. Deras mål var att arbeta mer effektivt, med ökad tillgång till information och med bättre beslutsunderlag. Efter införskaffande av ny mjukvara och med flera integrationer att utveckla sökte de upp Terje Knappen från Visma som strategisk sparringspartner.

Mann og dame sitter og prater sammen

Modern dataplattform byggd i TimeXtender med Power BI

För att samla in dataströmmar och möjliggöra utnyttjandet av data från systemen var det nödvändigt att bygga en dataplattform. Lösningen blev att samla in data från de olika systemen och göra informationen tillgänglig för organisationen i en modern dataplattform byggd i TimeXtender med Power BI för visualisering.

Rådgivning kring Data warehouse

Utvecklingsteamet på Petroleumstilsynet Norge består av endast ett fåtal personer, och det var önskvärt att stärka medarbetarnas kompetens genom ett lärande förhållningssätt. Samtidigt ville de ha hjälp med att få igång processen, och med att säkerställa att lösningen följde best practices och hade ett långsiktigt perspektiv.

Petroleumsmyndigheten valde därför att anlita Vismas expert på datalager, Terje Knappen. I det här fallet var ett flexibelt avtal det rätta valet och de fick hjälp och råd vid behov.

Partnerskapet började med en workshop i best practices för att bygga datalager och utbildning i lösningen från TimeXtender. Från denna punkt kunde IT-chefen och samordnaren Kolbjørn Reppen arbeta självständigt tillsammans med sin kollega Osmund Grov som är arkitekt och projektledare, båda två på Petroleumstilsyne. Under arbetet med detta projekt skulle de samla utmaningar och frågor till nästa möte med sin strategiska sparringspartner Terje Knappen.

Letar du efter en strategisk sparringpartner?

twoday erbjuder konsulttjänster inom flera områden, bland annat inom Data management, Visualisering & analys och Budget & prognos. 

Behöver du eller ni en strategisk sparringpartner? Hör av dig så hittar vi rätt partner för dig och ditt företag.

Mann sitter foran en PC og smiler
"Denna leveransmodell är helt optimal för ett litet team som vårt. Där vi gör mycket på egen hand, men har möjlighet att ta in spetskompetens i specifika fall. Det här har fungerat väldigt bra i den här typen av uppbyggnadsfas som vi har gått igenom."

Kolbjørn Reppen, IT-chef på Petroleumssäkerhetsmyndigheten Norge

"När man arbetar med analysprocesser är fallet ofta att det finns manuella rutiner för att samla in och sammanfoga data genom gamla system eller genom att använda excel. Detta kan leda till upprepat arbete och skapar en benäget att göra misstag. Slutresultatet är ofta inte spårbart, och många slutar med flera "versioner" av vad som ska vara samma siffror. Syftet med att effektivisera en analytisk process är att förenkla och automatisera de manuella rutinerna och bygga en standardiserad gemensam definition av "sanning" för alla rapporterings- och analysbehov."

Terje Knappen, twoday Advisory

Kontakta oss

Har du några frågor gällande twoday eller våra tjänster, är du välkommen att ta kontakt med oss! Fyll in din information i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan.