Skip to content

Ersta Diakoni

Ny webbplats med fokus på framtiden

Om kunden

Ersta diakoni har utvecklat och arbetat med vård och omsorg sen 1851. De är Sveriges största aktör inom idéburen vård och omsorg och verkar inom sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning.

Munskydd och stetoskop bredvid laptop

Kravställning & behovsanalys

Ersta diakoni har under lång tid arbetat med Optimizely CMS. Webbplatsen byggde på gammal teknik och var endast delvis responsiv. I samband med att varumärket fick en översyn bestämdes därför parallellt att en ny hemsida skulle tas fram. twoday fick uppdraget att bygga den nya webbplatsen efter en framtagen design.

Speciellt fokus har fästs vid att Ersta diakoni är en organisation med många olika verksamheter som alla har sina behov. Sökfunktionen har också varit viktig just med tanke på att målgrupperna skiljer sig åt.

Målsättning & Resultat

Ersta diakoni har haft tydliga mål med den nya webbplatsen, som är en del av det digitala erbjudandet. Viktigt var att få en webbplats som tydligt återspeglar varumärket och vidden av verksamheter, i vilka det ska vara enkelt för besökarna att hitta rätt. Webbplatsen ska även fungera som en stabil plattform för framtida utveckling. Andra viktiga mål handlar om god tillgänglighet och att utgå från ”mobile first”.

  • Implementering av design
  • Utveckling av funktionalitet
  • Ny version av Optimizely

"Vi har fokuserat på att skapa en modern, tillgänglig och användarvänlig webbplats. Våra besökare ska enkelt hitta bland våra olika verksamheter och samtidigt få en tydlig bild av Ersta diakonis varumärke.

Vi valde att bygga om vår plattform från grunden i samband med att vi gjorde om vår grafiska profil. En profil framtagen för att passa dagens digitala kommunikationslandskap. twoday har varit lyhörda för våra behov och har tillsammans med oss och våra andra digitala samarbetspartners effektivt skapat en kundorienterad och lättnavigerad webbplats och plattform som vi kan bygga vidare på i framtiden."

Helena Ruhmén, Kommunikation- och marknadschef på Ersta diakoni

Kontakta oss

Har du några frågor gällande twoday eller våra tjänster, är du välkommen att ta kontakt med oss! Fyll in din information i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan.