Skip to content

Ledarna

Hemsida med personaliserat och situationsstyrt innehåll

Om kunden

Ledarna är Sveriges enda fackförbund bara för chefer, med fler än 90 000 medlemmar i alla branscher och på alla nivåer. Förbundet ville ha en webbplats som förenklar vardagen för medlemmar och förtroendevalda, men hade också ett starkt fokus på att rekrytera nya medlemmar.

Tre personer står och pratar

Bakgrund om projektet

Ledarnas nya webbplats är byggd så att besökaren snabbt ska hitta rätt information. Projektet har haft fokus på enkel struktur med medlemmen i fokus. All text har genomarbetats för att hålla nere antalet sidor. Innehållet är personaliserat och situationsstyrt. Kontaktformuläret är uppbyggt utifrån målgrupp och situation för att förkorta ledtider och ge rätt svar direkt.

Sömlösa integrationer

Hela Ledarnas webbplats är integrerad mot bakomliggande system. En stor del av projektarbetet var av systemarkitektonisk karaktär och planering eftersom många av systemen som skulle integreras utvecklades parallellt med webbplatsen. Detta krävde ett nära samarbete mellan alla inblandade som tillsammans bildade ett starkt team.

Strukturerat och definierat arbetssätt

Under hela projektet låg fokus på medlemmarna och det stöd lösningen ska ge dem. Även tillgänglighet och användbarhet var en stark ledstjärna. twodays Optimizelyexperter har varit involverade från dag ett och har bidragit med arkitektur, projektledning, teknisk implementering, test, utbildning och dokumentation.

Test och kvalitetssäkring

Agila möten mellan Ledarna och twoday har skett kontinuerligt under hela projektet, med extrainkallade möten vid behov. Tillsammans tittade vi på färdig funktionalitet, demonstrerade implementation och planerade kommande arbete.

Projektet genomfördes agilt där acceptanstest av funktionerna skedde i slutet av varje sprint. Webbplatsen lanserades i iterationer, vilket gav Ledarna möjlighet att genomföra interna tester samtidigt som twoday kunde leverera funktionalitet allt eftersom den blev klar.

Agil utveckling

under hela projektet

Continuous delivery

för att kunna leverera det senaste utvecklade
- hela tiden

Sömlösa integrationer

genom hela webbplatsen

18

integrationer mot hemsidan

twoday är en stabil och pålitlig partner. Deras förmåga att lyssna och komma med förslag ger oss trygghet i att vi kommer få den bästa lösningen och det bästa sättet att genomföra den på.”

Nina Malm, förvaltningsledare IT, Ledarna

Kontakta oss

Har du några frågor gällande twoday eller våra tjänster, är du välkommen att ta kontakt med oss! Fyll in din information i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan.