Ljungby kommun

Från utdaterat till modernt med twodays paketerade intranätlösning

Om kunden

Ljungby kommun tar upp en stor yta av Småland och Kronobergs län, och där är drygt 28 500 personer bosatta. Ljungby kommun är den största arbetsgivaren med cirka 2 800 medarbetare fördelade på omkring 250 yrken.

Tre personer pratar utomhus

Kravställning och behovsanalys

"Vi är en liten kommun, men vi har samma behov av ett bra och modernt intranät som stora kommuner. Hur kan vi lösa det?" Det var startskottet på en konstruktiv dialog som påbörjades våren 2021.

Ljungby kommun hade ett intranät som var byggt i en äldre version av Optimizely CMS, vilket även var det verktyg som kommunen använde sig av för sin externa webbplats. 

Det hade varit en del diskussioner inom kommunen huruvida det nya intranätet skulle vara kvar i Optimizelys plattform eller om de skulle gå över till Sharepoint. Båda verktygen har sina fördelar, men tillsammans är det en superkraft! 

Att använda Optimizely CMS får redaktörer och kommunikatörer ett enkelt verktyg som gör att det blir lätt att presentera innehåll på ett tillgängligt sätt. Samtidigt finns fördelar att viss information finns i Sharepoint. Olika användningsområden som kan samverka för att nå den maximala nyttan för medarbetaren.

Införandet av twodays paketerade intranätlösning

För att snabbt komma igång med intranätsprojektet började vi med att gå igenom de inkluderade delarna i den paketerade lösningen så att projektteamet från Ljungby fick god insikt i vad som skulle levereras och hur det kommer att se ut.

Efter uppstartsmötet satte teamet från twoday upp webblösningen, tog fram design som implementerades i den fasta strukturen och konfigurerade upp de olika sidtyperna och blocken som är inkluderade i lösningen. 

Målsättning och resultat

För Ljungby kommun var det viktigt att få en lösning som påminde om den gamla, men med ett modernt snitt. Strukturen är lika den tidigare och innehållet har städats. Nu är Ljungby kommun redo att gå vidare med flera integrationer. Nästa steg för kommunen är att så småningom integrera mot Microsoft Teams. 

En fördel med att ha en paketerad lösning byggd på en standardlösning är att det är enkelt att lägga till vissa anpassningar. För Ljungby var det att få med exempelvis telefonboken som hämtar information från det nya växelsystemet. Medarbetarna hade en vana att söka efter anställda och deras kontaktuppgifter via intranätet och det var viktigt att behålla den funktionen.

Intranätet lanserades februari 2022 och direkt fick kommunen mycket positivt gensvar och glada tillrop från medarbetarna där de tyckte att lösningen upplevdes modern och luftig, samtidigt som det gick lätt att hitta det man sökte.

“Det var enkelt att fatta ett snabbt beslut, eftersom vi får det vi behöver, spar våra egna resurser och fick ett attraktivt pris, så det var bara att köra."

Katharina Wass, webbansvarig på Ljungby kommun

Kontakta oss

Har du några frågor gällande twoday eller våra tjänster, är du välkommen att ta kontakt med oss! Fyll in din information i formuläret så återkopplar vi till dig så fort vi kan.