Skip to content

Christian Pedersen blir ny VD för twoday Group

Feb 9, 2024 11:08:38 AM Isabel Gustavsson

twoday, den nordiska samarbetspartnern för utveckling och digital transformation, är glada att meddela utnämningen av Christian Pedersen som ny verkställande direktör (VD). Han tillträder 4 mars 2024 och kommer att leda nästa fas av företagets tillväxtresa. 

Christian Pedersen ansluter sig till twoday från tjänste- och programvaruföretaget Tietoevry där han var VD för Create, den digitala ingenjörsdivisionen med cirka 10 000 anställda specialiserade på skräddarsydd mjukvara, AI och data. Innan dess tillbringade Christian över fem år på EVRY, sist som Executive Vice President för Nordic Consulting och EVRY Norge, tillsammans med företagets sammanslagning med Tieto 2019. Christian har bred erfarenhet av att leda en medarbetar-driven organisation med data, mjukvara och affärsdesign i fokus, samtidigt som han bibehåller ett starkt fokus på att genomföra operativ excellens i en internationell organisation. 

«twoday är ett imponerande företag på en riktigt spännande resa. Företaget har ledande kapaciteter inom några av de mest attraktiva delarna av marknaden inom data, AI, mjukvaruutveckling, design och affärsapplikationer, och levererar avancerade digitala lösningar till några av de mest framåttänkande privata och offentliga kunderna. Jag ser fram emot att ansluta mig till vad som redan är en fantastisk plattform och driva twodays tillväxt tillsammans med alla mina nya kollegor», säger Christian Pedersen. 

Efter nästan 18 år inom företaget som nu är twoday, avgår Carsten Boje Møller som VD efter att ha växt företaget till en ledande nordisk leverantör av digitala tjänster med omkring 3 000 anställda. 

«Jag är mycket stolt över det vi har byggt med twoday och att lämna företaget i en sådan bra position. Denna förändring kommer vid en naturlig tidpunkt efter att ha avslutat övergången till ett oberoende företag, och med en fantastisk ledare som Christian redo att ta över rollen som VD. Christian har drivit många initiativ liknande twodays strategiska prioriteringar och jag ser stor potential i att ta med hans expertis ombord. Jag vill tacka alla mina fantastiska kollegor på twoday för deras förtroende och engagemang under åren, och jag önskar Christian all lycka till i hans nya position», säger Carsten Boje Møller.

Carsten Boje Møller 1[76]

Carsten Boje Møller avgår som VD för twoday Group.

«Vi är väldigt nöjda över utnämningen av Christian Pedersen som VD och ser honom som en perfekt match för företaget. Vi vill också tacka Carsten för hans extraordinära bidrag till företaget under hans många år vid rodret. Det har varit ett nöje att arbeta sida vid sida med honom genom twodays framgångsrika övergång till ett oberoende företag, som nu är väl förberett för ytterligare tillväxt», kommenterade Christoffer Sjøqvist och Leif Lindbäck, partners på CVC.

För mer information, kontakta gärna:
Richard Börjesson, VD på twoday Sverige
E-post: richard.borjesson@twoday.com

Isabel Gustavsson, marknadschef twoday 
E-post: isabel.gustavsson@twoday.com

Om twoday 

twoday är den främsta ledaren för digital transformation inom privat och offentlig sektor i Nordeuropa. Med global räckvidd samarbetar vårt team av ~3 000 medarbetare med kunder och organisationerna för att ta innovativa lösningar med toppmodern design, utveckling och digitala lösningar till marknaden. twoday har en djup branschkunskap och expertis inom AI, dataanalys, mjukvaruutveckling och affärsapplikationer. 

twoday - förvandlar morgondagen med data och teknik. Besök oss på www.twoday.se

Om CVC 

CVC är en ledande global förvaltare av privata marknader med ett nätverk av 29 kontor över hela EMEA, Amerika och Asien, med cirka €188 miljarder i förvaltade tillgångar. CVC har sju kompletterande strategier inom privatkapital, sekundärmarknader, kredit och infrastruktur, där CVC-fonder har säkrat åtaganden på över €230 miljarder från några av världens ledande pensionsfonder och andra institutionella investerare. Fonder som förvaltas eller rådgivs av CVC:s strategier för privatkapital är investerade i över 125 företag världen över, vilka har en sammanlagd årlig försäljning på cirka €166 miljarder och sysselsätter mer än 590 000 människor. För ytterligare information om CVC, besök gärna: https://www.cvc.com/. Följ oss på LinkedIn. 

Relaterade artiklar