Skip to content

Norden får en ny storspelare inom IT-konsulttjänster för digital transformation - twoday

Mar 10, 2023 11:42:22 AM twoday Press Releases
Norden får en ny storspelare inom IT-konsulttjänster för digital transformation - twoday

Norden får en ny storspelare inom IT-konsulttjänster för digital transformation - twoday

twoday blir nya namnet på den koncern som bildats av de 22 bolag som CVC Capital Partners köpte av Visma i en transaktion som färdigställdes i september. Med 2 200 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Litauen blir IT-koncernen en av de största aktörerna på den nordiska marknaden. Den svenska verksamheten består av tre företag med drygt 230 anställda. Omsättningen ligger kring 350 miljoner kronor och väntas tredubblas under de kommande fyra åren.

– Vi har som mål att bli en ledande aktör inom IT-konsulttjänster och samtidigt fortsätta att utveckla och investera i vårt eget produktutbud, idag med lösningarna Insikt och Ciceron i rampljuset, säger Richard Börjesson, svensk landschef på twoday.

CVC offentliggjorde idag namn och organisationsform för koncernen som blir en av de större IT-aktörerna på den nordiska marknaden. Richard Börjesson, som också ingår i koncernens ledning, kommer att leda den svenska verksamheten. Bolagen verksamma på den svenska marknaden är tidigare Visma Consulting AB, Trimma AB och Visma bWise AB, nu twoday AB, twoday INSIKT AB och twoday Analytics AB

Offensiv förvärvsstrategi

Christoffer Sjöqvist på CVC menar att den årliga tillväxttakten på koncernnivå ska ligga på drygt 20 procent, och hälften av tillväxten ska bestå av förvärv.

– IT-industrin karaktäriseras av konsolidering, men marknaden är fortfarande fragmenterad. Förvärv av innovativa företag som kompletterar redan starka bolag kommer vara en viktig del av tillväxten, säger Sjöqvist.

För Sveriges del är ambitionen hög och Richard Börjesson menar att twoday i Sverige minst ska tredubbla omsättningen inom fyra år.

– Vår strategi enkelt förklarad är att förvärva stjärnorna inom utvalda områden och därmed bredda och komplettera twoday Sveriges erbjudande, för att i slutändan kunna bli en än mer relevant partner för stora och medelstora organisationer i sin digitala transformation, säger Börjesson.

De anställda blir delägare

För att klara av de mycket ambitiösa tillväxtmålen måste twoday rekrytera många IT-experter på en marknad med hög konkurrens om talangerna. För öka sin attraktivitet som arbetsgivare introducerar twoday därför ett unikt incitamentsprogram som innebär att samtliga medarbetare kan bli delägare i företaget på lika villkor som för huvudägaren CVC.

– Våra medarbetarundersökningar visar att våra anställda i de olika bolagen redan har ett högt engagemang (eNPS>60). Samtidigt vet vi att de främsta IT-talangerna har de högsta förväntningarna på sina arbetsplatser. Vi måste därför erbjuda spännande arbetsuppgifter, meningsfullt arbete som bidrar till samhällsutvecklingen, de rätta värderingarna och starka incitament för att attrahera och behålla den främsta talangen, säger Carsten Boje Møller, koncernchef på twoday.

Fakta om twoday

twoday är ett ledande IT-konsultföretag med fokus på att hjälpa stora och medelstora organisationer i sin digital transformation. Koncernen levererar konsulttjänster, datadrivna lösningar och ledande produkter till över 8 000 offentliga och privata verksamheter i Norden.

twodays över 2 200 teknologitexperter jobbar tätt intill kund för att skapa innovativa lösningar som transformerar företag och samhällen. Koncernchef är danske Carsten Boje Møller. Den svenska delen av twoday, som har drygt 230 anställda och omsätter kring 350 miljoner kronor, leds av Richard Börjesson. twoday ägs av sina medarbetare och fonder som rådges av investmentfirman CVC Capital Partners. Namnet twoday signalerar närhet till kunderna, som pålitlig partner i deras digitala transformation. twoday står även för samarbete, tillgänglighet, jämställdhet och löfte om att leverera på utsatt tid.

Fakta om CVC Partners

CVC är en ledande private equity och rådgivningsfirma med ett nätverk på över 25 kontor i Europa, Asien och USA, med omkring 133 miljarde euro i förvaltat kapital. Sedan grundandet 1981 har CVC:s private equity och kreditstrategier anförtrotts mer än 163 miljarder euro från några av världens ledande institutionella investerare. Fonder som förvaltas eller rådges av CVC har investeringar i mer än 100 företag världen över som tillsammans omsätter kring 100 miljarder euro och sysselsätter mer än 550 000 medarbetare. För mer information om twoday, besök 

Presskontakt:

Richard Börjesson

Landschef för twoday Sverige
richard.borjesson@twoday.com
0705-989 200

För mer information: Besök www.twoday.se

image received via email

 



Relaterade artiklar