Skip to content

Norska immigrationsdirektoratet (UDI) tecknar stort avtal med twoday

Oct 11, 2023 4:33:00 PM twoday Press Releases
Norska immigrationsdirektoratet (UDI) tecknar stort avtal med twoday

Norska immigrationsdirektoratet (UDI) tecknar stort avtal med twoday 

Under de kommande åtta åren kommer twodays IT-konsulter att hjälpa det norska Immigrationsdirektoratet (UDI) att skapa en digital grund för framtiden. 

– Vi brinner för att lösa viktiga samhällsuppgifter med vår tekniska expertis. Det är därför vi är stolta över att kunna bidra till att vidareutveckla en så fundamentalt viktig tjänst för Norge under de kommande åren, säger Nicolai Svendsen, försäljningschef för twoday Norway. 
 
Det omfattande avtalet har ett förväntat totalvärde på mer än 180 miljoner euro under de kommande åtta åren, fördelat på två leverantörer. Målet är att skapa gedigna användartjänster, effektiv ärendehantering och en digital grund som tar hand om framtida IT-behov. 
 
– Vi på twoday är en långsiktig digitaliseringspartner för våra kunder. Detta avtal är inget undantag. Förutom att utveckla de etablerade systemlösningarna på UDI kommer vi att vara innovativa problemlösare i moderniseringsprocessen, säger Svendsen. 

UDI: – Mycket nöjd med beslutet 

twoday kommer att leverera på avtalet tillsammans med konsultföretaget Bouvet som underleverantör. De två företagen har levererat flera liknande avtal tillsammans med stor framgång tidigare. 
 
UDI är mycket nöjda med valet av nya digitaliseringspartners. 
 
– Genom flera års samarbete med företaget är vi väl medvetna om det värde som deras konsulter levererar. I konkurrensen om de nya kontrakten har det varit viktigt för UDI att hitta samarbetspartners med förmåga att bygga och ständigt förbättra immigrationsförvaltningens kompetens, kapacitet och kultur för digitalisering, säger Dag Anders Brunstad, direktör för digitalisering på UDI. 

Viktigt avtal de kommande åren 

– Det här är ett viktigt avtal för twoday. Lika viktigt som kontraktets storlek är den tekniska kompetens som krävs och UDI:s position i samhället. Våra konsulter får möjlighet att arbeta med en kund som har ett enormt viktigt uppdrag i det samhälle vi lever i, säger Nicolai Svendsen. 
 
Han lyfter också fram avtalets betydelse för ytterligare tillväxt för twoday. 
 
– Avtalet bekräftar vår kompetens och erfarenhet inom offentlig sektor. Samtidigt ger det förutsägbarhet och utrymme för oss att fortsätta växa under de kommande åren. Och det är extra givande att vinna detta kontrakt efter att ha arbetat nära UDI i flera år. Det är ett bevis på att vi levererar värde varje dag. 

Om twoday 

twoday är en av Nordens största IT-leverantör med fokus på digital transformation, skräddarsydd mjukvaruutveckling, datadrivet beslutsfattande, AI & automation, CRM-lösningar och affärsapplikationer till både privat och offentlig sektor. Med 2 700 experter i Norden och Litauen är twoday en ledande partner för att hjälpa sina 8 000 kunder att lyckas i sin digitala transformation. 

Vill du veta mer? 
Nicolai Svendsen, Sales Director, twoday Norway 
Mobile: +47 415 74 122 
E-mail: nicolai.svendsen@twoday.com 

image received via email



Relaterade artiklar