Skip to content

Nybildade twoday blir huvudägare i den innovativa snabbväxaren Annevo

Mar 31, 2023 10:18:00 AM twoday Press Releases

Nybildade twoday blir huvudägare i den innovativa snabbväxaren Annevo

Twoday Sverige inleder 2023 med att förvärva majoriteten av aktierna i företaget Annevo, experter inom digital innovation, utveckling och användarupplevelse. Förvärvet stödjer företagets strategi att vara en helhetsleverantör inom digital transformation till organisationer inom privat och offentlig sektor.

Det nya förvärvet Annevo, som är baserat i Göteborg och nyligen öppnat kontor i Stockholm, kommer med deras kompetens och erfarenheter både att stärka och komplettera twoday's erbjudande på den svenska marknaden. Tillsammans med redan befintlig verksamhet öppnar det upp för att ta fler och större utvecklingsuppdrag, Annevo kompletterar även den befintliga verksamheten med sin spetskompetens inom UX/UI design.

Annevo hjälper sina kunder med innovativa och hållbara lösningar och har haft en otroligt fin resa under de senaste åren. De blir ett starkt tillskott till det ekosystem av spetskompetens, förmågor och fantastiska människor som vi är i färd med att  bygga och vi är stolta över att kunna erbjuda alla Annevos anställda att bli delägare i twoday på samma attraktiva villkor som vår huvudägare, säger Richard Börjesson, ansvarig för den svenska verksamheten inom twoday.

Vi ser i det nya varumärket twoday erfarna individer med en härlig entreprenöriell känsla, och vi känner igen oss i drivet vi ser hos vår nya partner. Vi ser många fina synergier i samarbetet, så som styrkan inom upphandling och det offentliga, som kompletterar Annevos driv inom privat sektor. Styrkan hos våra respektive medarbetare kommer skapa förändring för våra kunder med ett komplett erbjudande från prototyp till kommersiell produkt. Vi ser framför oss en ljus och spännande tid, säger Elias Gustavsson, CEO på Annevo.

twoday har högt ställda mål med en ambition om att tredubbla omsättningen inom fyra år.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi och för mig personligen som samarbetat med Annevo genom hela processen känns det väldigt engagerande  att nu få hälsa ledning och medarbetare välkomna. Vårt mål är att förvärva  stjärnorna på den svenska marknaden och inom digital innovation ligger Annevo i täten, säger Gustaf Snöbohm som ingår i twoday Sveriges ledning.

Om Annevo

Annevo är ett innovations - och teknik orienterat konsultföretag med kompetens inom UX/UI design och utveckling. Annevo erbjuder sina kunder expertis i alla steg från koncept, design, användartester och utveckling till färdig produkt. Annevo arbetar med några av marknadens ledande bolag. Annevo erbjuder även start-up tjänster för både egna anställda och externa bolag. Annevo har kontor i hjärtat av Göteborg på Kungsportsavenyen 1,  samt i Stockholm City.

Om twoday

twoday är ett ledande IT-konsultföretag med fokus på att hjälpa stora och medelstora organisationer i sin digital transformation. Koncernen levererar konsulttjänster, datadrivna lösningar och ledande produkter till över 8 000 offentliga och privata verksamheter i Norden. twodays över 2 200 teknologiexperter jobbar tätt intill kund för att skapa innovativa lösningar som transformerar företag och samhällen. Den svenska delen av twoday, som har drygt 230 anställda och omsätter kring 350 miljoner kronor, leds av Richard Börjesson. twoday ägs av sina medarbetare samt fonder som rådges av investmentfirman CVC Capital Partners. Namnet twoday signalerar närhet till kunderna, som pålitlig partner i deras digitala transformation. twoday står även för samarbete, tillgänglighet, jämställdhet och löfte om att leverera på utsatt tid.

För mer information kontakta:

Gustaf Snöbohm, Growth Manager twoday Sverige, +46 70 689 12 19

Elias Gustavsson, CEO Annevo, +46 72 326 10 57

image received via email

 Relaterade artiklar