Skip to content

Twoday förvärvar IT-konsultföretaget BeanBakers och stärker sin position på den finska marknaden

Apr 3, 2023 8:54:39 AM twoday Press Releases
Twoday förvärvar IT-konsultföretaget BeanBakers och stärker sin position på den finska marknaden

Twoday förvärvar IT-konsultföretaget BeanBakers och stärker sin position på den finska marknaden

Twoday Group har gjort flera förvärv i Norden under 2023, och det nyaste tillskottet är ett snabbväxande IT-konsultföretag från Åbo. Beanbakers erbjuder mjukvaruutveckling och UX-tjänster till verksamheter inom privat och offentlig sektor.

BeanBakers grundades 2018 och företaget har haft en imponerande tillväxt med en vinst på 2 miljoner euro under 2022, vilket innebar en ökning med 60% jämfört med föregående år. Nu kommer de fortsätta sin tillväxtresa som en del av twoday. 

“Jag är väldigt nöjd över att BeanBakers ansluter sig till twoday-familjen. Vi är imponerade av deras tillväxt och den kompetens de har inom utveckling och design. Förvärvet gör att vi ökar vårt befintliga kontor i Åbo till 60 personer, vilket ger oss en bra utgångspunkt för att växa ännu snabbare i regionen. Vi har samarbetat med BeanBakers tidigare, så vi vet att de passar perfekt in i vår koncern”, säger Petri Lillberg, VD för twoday Finland.

“Teamet på BeanBakers har jobbat intensivt de senaste åren och vi har vuxit från ett enmansföretag till en pålitlig partner med 35 experter. Vi har ökat vår synlighet i både Åbo-regionen och resten av landet med större projekt. Vi har lyckats skapa ett kompetent och mångsidigt team med studenter och seniora experter som arbetar tillsammans och stöttar varandra. Med twoday får vårt team ännu bättre möjligheter att utvecklas och vi kan erbjuda våra nuvarande och framtida kunder ännu bättre service. BeanBakers kommer fortsätta satsa på stark tillväxt och erbjuda möjligheter för branschens nuvarande och framtida experter”, säger Peter Lehto, VD för BeanBakers. 

BeanBakers kommer fortsätta som en oberoende del av twoday Group och förvärvet kommer inte att påverka företagets personal eller kunder. 

Om twoday

Twoday är en helhetsleverantör av teknik som fokuserar på digital transformation, konsulttjänster, standardiserade och anpassade lösningar, AI och automation samt datadrivna lösningar för privat och offentlig sektor. Med 2 200 experter i Norden och Litauen, och en omsättning på 326 miljoner euro i 2022, är twoday en ledande partner och hjälper deras 8 000 kunder att lyckas med digital transformation. 

Om BeanBakers

BeanBakers har ett brett utbud av utveckling- och designtjänster, konsulttjänster och underleverantörer. Företaget har haft en stark tillväxt under föregående år och i början av 2023 hade de över 35 anställda. Med en stark närvaro i Turku-regionen och en djup kompetens och erfarenhet, kommer de fortsätta att utöka teamet med fokus på fortsatt tillväxt. 

image received via email

 Relaterade artiklar