Skip to content

3 exempel när agila teamleveranser är den bästa leveransmodellen för dina IT-projekt

Agila teamleveranser är en effektiv leveransmodell för att möta kraven på kompetens, kostnadseffektivitet och flexibilitet inom komplexa och omfattande IT-projekt. Genom att kombinera olika roller och specialistkompetenser kan agila team effektivt bidra med högkvalitativa leveranser för dina projekt.
Feb 8, 2024 8:37:59 AM Josefin Holmberg

3 exempel när agila teamleveranser är den bästa leveransmodellen 

 1. När det finns osäkerhet kring kravställning
  Agila teamleveranser är särskilt fördelaktigt för projekt där kravställningen är osäker eller förväntas ändras under projektets gång. Genom att använda kortsiktiga iterationer och regelbundna avstämningar kan det agila teamet snabbt anpassa sig till förändrade krav och prioriteringar.
 2. När snabb leverans av funktionalitet är avgörande 
  När det är viktigt att leverera funktionalitet i snabb takt är agila teamleveranser idealiska. Genom att organisera arbetet i korta sprintar och fokusera på specifika funktionaliteter i varje iteration kan agila team effektivt hantera och minska komplexiteten. 
 3. När kommunikation och samarbete är prioriterat
  Agila teamleveranser främjar kommunikation och samarbete både inom teamet och med andra intressenter, då leveransmodellen involverar alla inblandade på ett nära sätt genom hela projektet. Om projektet kräver hög grad av kommunikation, feedback och interaktion för att säkerställa att leveransen uppfyller specifika behov och förväntningar, är agila teamleveranser ett utmärkt val. 

Vilka är fördelarna med agila teamleveranser?

Agila teamleveranser erbjuder en mängd fördelar och är ett effektivt tillvägagångssätt för att möta komplexa och omfattande uppdrag och leverera högkvalitativa lösningar. Några av de främsta fördelarna innefattar: 

 • Kostnadseffektivitet 
  Agila teamleveranser minskar risken för höga konsultkostnader genom att ge tillgång till fler resurser och kompetenser än enskilda IT-konsulter. Med denna leveransmodell får ni en förutsägbar månadskostnad baserad på antalet timmar, istället för de individuella teammedlemmarna.
 • Ökad produktivitet 
  Agila team innefattar oftast många olika roller och tekniska färdigheter och levereras som ett etablerat team som redan är vana med att arbeta tillsammans i liknande projekt, vilket bidrar till att projektet genomförs på ett kvalitativt och effektivt sätt.
 • Flexibilitet 
  Med agila teamleveranser får ni alla de resurser ni behöver, anpassat efter era förutsättningar och behov. Antalet resurser kan enkelt justeras vid förändrade behov, och vid eventuella sjukdagar eller ledighet så byts resurserna automatiskt ut mot en likvärdig kompetens. 

Behöver ni en hjälpande hand med era IT-projekt? 

Brist på resurser och kompetens kan snabbt bli en dyr historia – från avbrott i verksamheten till projekt som riskerar bli försenade. Agila team hjälper er återfå kontrollen och säkra den dagliga driften, så länge ni behöver den. 

twoday är en proaktiv partner och har som mål att förenkla och förbättra våra kunders IT-miljö, genom att utveckla stödjande och kundanpassade lösningar. 

Vi tillhandahåller kompletta team med all kompetens som behövs för en kvalitativ leverans. Antal resurser anpassas helt efter era behov och ni väljer själva om ni vill styra leveransen eller om ni vill att vi hjälper er med det. Under projekten arbetar teamet med agila arbetssätt och metoder som förenklar och effektiviserar arbetet. 

Med våra 2200 IT-konsulter inom Norden och Baltikum tillsammans med ett stort nätverk av samarbetspartners, hittar vi snabbt kvalitativa kompetenser som matchar er kravställning. Oavsett om det gäller tillfälliga behov eller behov över längre tid, resursuppdrag eller projektuppdrag, hjälper vi även till att analysera och komma med förslag på upplägg och bemanning. 

Läs mer om våra agila teamleveranser här.

20230120_Twoday_Brandimage07377

Relaterade artiklar