Skip to content

6 fördelar med digital avtalshantering i SharePoint

En digital avtalshantering eliminerar de brister som manuell hantering kan orsaka och ger en snabbare, mer effektiv och säkrare avtalshantering. I denna artikel listar vi sex fördelar med att välja SharePoint för att samla och hantera dina avtal.
Feb 28, 2023 3:00:00 PM Josefin Holmberg

Att hantera sina avtal behöver inte vara komplicerat. Med en digital lösning för avtalshantering slipper du oroa dig för ineffektiva och tidskrävande processer som kan öka risken för felaktigheter, missade uppdateringar och bristande säkerhet. Du slipper även söka igenom mappar och enskilda dokument för att hitta information om vilka avtal som är aktuella och vilka som har gått ut.

Digital avtalshantering för effektiva arbetsprocesser

Att använda en digital lösning för avtalshantering bidrar till ett flertal fördelar och eliminerar behovet av papper och manuella processer, vilket både sparar tid och minskar risken för fel. 

Med en digital avtalshantering har du alltid tillgång till de senaste versionerna av dina avtal och kan skapa, signera och hantera avtal på ett säkert sätt från vilken enhet som helst, när som helst. Dessutom kan du enkelt söka och hitta avtal och relevant information på ett effektivt sätt. 

Bygg dina arbetsflöden precis som du vill ha dem

Digital avtalshantering i SharePoint möjliggör för en effektiv, säker och samordnad hantering av dina avtal och gör det enkelt att spåra statusen för varje enskilt avtal för att snabbt identifiera vilka som behöver åtgärdas eller uppdateras.

En av de främsta fördelarna med att använda SharePoint för avtalshantering är att du som kund kan bygga dina flöden precis som du vill ha dem. Genom att skapa anpassade arbetsflöden som automatiserar processen för avtalshantering, och sätta upp regler och villkor för varje steg i flödet, så kan du vara säker på att avtalet följer alla krav och regler.

6 fördelar med digital avtalshantering i SharePoint:

 1. Effektivitet

  Digital avtalshantering i SharePoint gör det enkelt att skapa, hantera och signera avtal dina avtal. Det eliminerar behovet av papper och manuella processer, vilket både sparar tid och minskar risken för fel.

 2. Tillgänglighet

  Med digital avtalshantering i SharePoint har du tillgång till dina avtal när som helst, var som helst. Det ger dig möjligheten att skapa, signera och hantera dina avtal avtal från vilken enhet som helst.

 3. Säkerhet

  SharePoint är en säker plattform för avtalshantering. Varje avtal och dokument som läggs in i lösningen har unika rättigheter, vilket innebär att du själv avgör vem som får läsa eller redigera avtalet.

 4. Samordning

  Digital avtalshantering i SharePoint förenklar samarbete, och gör det möjligt för dig att enkelt dela avtal, diskutera ändringar och samordna signeringar.

 5. Spårbarhet

  SharePoint gör det enkelt att spåra avtal och nödvändig information. Du kan på ett enkelt och snabbt sätt se vem som har signerat ett avtal, när det signerades och vilka ändringar som har gjorts.

 6. Transparens

  Digital avtalshantering i SharePoint gör det enkelt att hålla koll på alla avtal och deras status. Du har alltid tillgång till de senaste versionerna av dina avtal och kan enkelt se vilka avtal som är aktuella och vilka som har gått ut.

Samla alla dina avtal på en och samma plats

twoday erbjuder en enkel tjänst för att organisera och hantera olika typer av avtal såsom kundavtal, ramavtal eller leverantörsavtal. Då systemet är byggt i SharePoint kan man enkelt anpassa systemet efter kundens önskemål. Man kan till exempel lägga till funktioner för att scanna avtal, automatisk registrering av avtal eller elektroniska underskrifter.

Avtalsmodulen finns som molnlösning i Microsoft 365 men kan även installeras i en lokal SharePoint-miljö. Plattformen stödjer full mobilitet för åtkomst och arbete utanför kontoret och från mobila enheter.

Läs mer om avtalshantering i Sharepoint här.

 

 

Relaterade artiklar