Skip to content

Vad är agila team och varför är de så framgångsrika?

Söker du specialistkompetenser till ett specifikt IT-projekt eller kanske helt enkelt några extra händer ombord för att få jobbet gjort snabbare? Oavsett dina behov så verkar agila team som en förstärkning av dina egna resurser. I denna artikel förklarar vi allt du behöver veta om agila teamleveranser och dess fördelar.
Jan 19, 2024 10:32:13 AM Josefin Holmberg

I dagens dynamiska, snabbrörliga digitala landskap är förmågan att anpassa sig avgörande. Verksamheter världen över kämpar ständigt med att hålla sig agila och leverera IT-projekt som är både innovativa, kostnadseffektiva, och effektiva.  

En leveransmodell som visat på enorma fördelar i arbetet med komplexa IT-projekt är agila teamleveranser. Ett kostnadseffektivt arbetssätt som inte bara erbjuder effektivitet och flexibilitet, utan också ger en snabb lösning på utmaningarna kring brist på kompetens och resurser inom IT-branschen. Med agila teamleveranser får du tillgång till en grupp specialistkompetenser, handplockade för ditt projekt så länge du behöver dem.  

Teamleveranser lämpar sig bra när ni behöver transformera ett legacy system till ett modernt och agilt system för möta dagens krav samt möjligheter.

Vad innebär agila team och vad är dess fördelar? 

Till skillnad från traditionell sourcing som oftast avser enskilda resurser, så är agila teamleveranser en leveransmodell där du får tillgång till en grupp av specialistkompetenser som arbetar efter agila arbetsmetoder. Det omfattar oftast många olika roller och tekniska färdigheter och levereras som ett etablerat team som redan är vana med att arbeta tillsammans i liknande projekt. Det agila teamet handplockas efter behovet inom uppdraget, och består vanligtvis av en variation av kompetenser som bidrar till att projektet genomförs på ett kvalitativt och effektivt sätt.

Hur kan agila team snabbt anpassa sig till förändringar inom projektet?

Agila team gör det möjligt att få tillgång till specialistkompetenser och resurser på begäran, vilket inte alltid finns internt. Resurserna inom det agila teamet kan också snabbt bytas ut mot en annan teammedlem med likvärdig kompetens, eller skalas upp vid förändrade behov vilket möjliggör för flexibilitet och snabb skalbarhet. 

Hur kan agila team bidra till kostnadseffektiva projekt?

Agila team är också ett mer kostnadseffektivt alternativ då ni endast betalar för antalet timmar och inte för de individuella teammedlemmarna. Det eliminerar också rekryterings-, förmåns- och utbildningskostnader för heltidsanställda samt risken för felrekryteringar, då leverantören ansvarar för att tillhandahålla ett team som kan leverera enligt projektets krav. 

Behöver ni en hjälpande hand med era IT-projekt? 

Brist på resurser och kompetens kan snabbt bli en dyr historia – från avbrott i verksamheten till projekt som riskerar bli försenade. Agila team hjälper er återfå kontrollen och säkra den dagliga driften, så länge ni behöver den. 

twoday är en proaktiv partner och har som mål att förenkla och förbättra våra kunders IT-miljö, genom att utveckla stödjande och kundanpassade lösningar. 

Vi tillhandahåller kompletta team med all kompetens som behövs för en kvalitativ leverans. Antal resurser anpassas helt efter era behov och ni väljer själva om ni vill styra leveransen eller om ni vill att vi hjälper er med det. Under projekten arbetar teamet med agila arbetssätt och metoder som förenklar och effektiviserar arbetet. 

Med våra 2200 IT-konsulter inom Norden och Baltikum tillsammans med ett stort nätverk av samarbetspartners, hittar vi snabbt kvalitativa kompetenser som matchar er kravställning. Oavsett om det gäller tillfälliga behov eller behov över längre tid, resursuppdrag eller projektuppdrag, hjälper vi även till att analysera och komma med förslag på upplägg och bemanning. 

Läs mer om våra agila teamleveranser här.

20230120_Twoday_Brandimage07377

Relaterade artiklar